SNES Mini games

snes mini games
Lees hieronder welke SNES Mini Games er op de console komen te staan.

Tot enkele maanden geleden was de belangrijkste vraag rondom de release van de SNES Mini: “welke games zullen er op de SNES Mini komen te staan?” Vele gamers kwamen met lijstjes van all-time favorites en op diverse fora laaiden discussies op welke spellen er op de mini console zouden moeten staan.

Nu de SNES Mini sinds 29 september 2017 uitgebracht is, vermaakt menig retro gamer zich al vele uren met de in totaal 21 klassieke Super Nintendo games die op de console staan.  Dit is aanzienlijk minder dan de 30 games die er op de vorig jaar verschenen NES Mini Classic stonden.

Bestel jouw SNES Mini bij een van onderstaande winkels
Nedgame

Bestellen!

Bol.com

Pre order!

Intertoys

Pre order!

Bart Smit

Pre order!

Coolblue

Pre order!

Coolshop

Pre order!

Mediamarkt

Niet beschikbaar!

Hieronder lees je welke Super Nintendo Mini games er op de console staan en wat ons oordeel is over de betreffende spellen.

Klassieke SNES games die wij eerder graag op de SNES Mini zouden zien

Toen nog niet veel bekend was over de SNES Mini games hadden we voor onszelf al een aantal spellen opgesomd die we maar al te graag op de console terug zouden willen zien. Hieronder de lijst zoals we hem enkele maanden geleden opgesteld hadden:

 • Platform games:
  • Super Mario World 2: Yoshi’s Island
  • Donkey Kong Country 2
  • Super Metroid
 • Race games:
  • Super Mario Kart
  • F-Zero
  • Star Fox
 • Fighting games:
  • Street Fighter 2
  • Killer Instinct
  • Mortal Kombat
  • Turtles in Time
 • Sport games:
  • Super Punch-Out
  • NBA Jam TE
 • RPG games:
  • The Legend of Zelda: A Link to the Past
  • Chrono Trigger
  • Secret of Mana
  • Final Fantasy III …

… en dit was volgens ons slechts een handjevol van de games waarmee we ons avonden lang zouden kunnen vermaken.

Welke SNES Classic games komen er uiteindelijk op de Nintendo Classic Mini Super Nintendo?

Wanneer we kijken naar ons bovenstaande wensenlijstje heeft Nintendo héél goed rekening gehouden met wat wij graag zouden willen zien 🙂 want de volgende 21 SNES Mini games zijn uiteindelijk op de console meegeleverd:

1. Contra III: The Alien Wars

contra 3 snes mini

Contra 3 is een side scrolling actie platformer die zich afspeelt in de toekomst. De aarde wordt overgenomen door Aliens en het is jouw taak om de aarde met ontelbare wapens en powerups te verdedigen.

Maak je borst maar nat voor een chaotische actie platformer waar meer kogels worden afgevuurd dan een gemiddelde oorlog vandaag de dag. De hoge moeilijkheidsgraad en diversiteit maken dit een enorm uitdagende en goede game.

2. Donkey Kong Country

donkey kong country snes mini

Als platformer een absoluut meesterwerk en in de jaren ’90 revolutionair qua 3D graphics en soundtrack. Een van de eerste topgames van ontwikkelaar Rare en enorm uitdagend door de uiteenlopende levels.

Wij hadden nóg liever Donkey Kong Country 2 gezien, maar ook met deel 1 zullen we ons zeker vermaken!

3. Earthbound

Earthbound snes mini

Earthbound is een RPG die oorspronkelijk enkel in Japan en Amerika is uitgebracht. Je speelt als Ness en er wordt gebruik gemaakt van een satirische, vrolijke speelstijl en kleurrijke graphics waardoor het erg leuk is om te spelen. Tegenwoordig is het een cult klassieker waardoor een originele cartridge enkel verkrijgbaar is tegen extreem hoge prijzen.

Hoe leuk is het dan ook dat deze game met de SNES Classic Mini ook voor ons in Europa speelbaar wordt!

4. Final Fantasy III

final fantasy 3 snes mini

Voorloper van de latere Final Fantasy delen op de Playstation. Zeer uitdagende RPG met voor die tijd erg mooie graphics.

Verwacht ook hier weer enkele tientallen uren zoet te zijn met deze absolute top RPG voor de Super Nintendo!

5. F-Zero

F zero snes mini

Vergeet Wipeout of latere supersonische racegames! Het begon allemaal in 1990 met F-Zero. Oorspronkelijk ontwikkeld door Nintendo race je in dit futuristische snelheidsavontuur op extreem hoge snelheid in vliegende space ships over de baan.

Zorg dat je voldoende boost opbouwt en zet die Super Jet aan voor nog meer actie. Een top racegame voor de SNES!

6. Kirby Super Star

kirby super star snes mini

Verzameling van verschillende Kirby platformgames en aangevuld met een aantal zeer uitdagende leuke mini games voor zowel jong als oud.

Een echte party game voor de kleintjes maar door de uitdaging zeker ook geschikt voor de oudere gamers. Leuk allround vertier voor iedereen die een keer een avondje wat anders wilt spelen.

7. Kirby’s Dream Course

kirby dream course snes mini

Naar ons idee een aparte keuze. Kirby’s Dream Course is een golfgame met de Kirby in de hoofdrol. Wanneer we kijken naar sportgames voor de SNES zijn er zeker betere alternatieven maar we moeten het ermee doen…

Waarschijnlijk heeft Nintendo voor deze game gekozen vanwege het feit dat Kirby een Nintendo exclusive is en zo de games ook aantrekkelijk te maken voor de kleinsten onder ons.

8. The Legend of Zelda: A Link to the Past

legend of zelda link to the past snes mini

Naar ons idee dé absolute must have op de SNES Mini. Zonder Zelda geen Nintendo Mini. The Legend of Zelda: A Link to the Past wordt gezien als een van de beste Zelda games ooit en zorgde ervoor dat de Zelda reeks écht volwassen werd.

Maak je klaar voor een tientallen uren durend avontuur in de overworld en dark world van Hyrule en laat je meeslepen in een van de meest iconische reizen ooit.

9. Mega Man X

mega man x snes mini

Door veel Nintendo liefhebbers beoordeeld als een van de leukste actie platform series voor de Super Nintendo. Maak je klaar voor een uitdagend en razendsnel side scrolling actieavontuur in een futuristische omgeving met de leukste en origineelste eindbazen.

In Europa is de game niet heel erg veel verkocht en daardoor ook vrij zeldzaam te noemen. Hierdoor zijn de prijzen voor een compleet exemplaar in goede staat ook door het dak gegaan. Des te leuker dat deze nu toereikend wordt gemaakt voor iedereen met een Mini Super Nintendo!

10. Secret of Mana

secret of mana snes mini

Wederom een RPG van bijzonder hoog niveau. Speel met meerdere vrienden in deze fantasy RPG en verzeker jezelf van tientallen uren speelplezier. Opvallend zijn de zeer mooie en kleurrijke graphics en zeer goede soundtrack die dit een van de beste RPG’s ooit maakt.

Het verhaal is goed te noemen en met de uitdagende gameplay ben je verzekerd van vele uren speelplezier met een vriend of vriendin.

11. Star Fox

star wing star fox snes mini

Star Fox werd gereleased in 1993 door Nintendo en staat in Europa ook wel bekend als Starwing. Met zijn revolutionaire 3D Super-FX graphics waanden veel gamers zich begin jaren ’90 in space en schoten ze met hoofdrolspeler Fox McCloud op alles wat op hun weg kwam.

Meer dan 20 jaar verder zijn er diverse vervolgen uitgebracht maar dit is het origineel waar het ooit mee begon.

12. Star Fox 2

star fox 2 snes mini

Een geheel onbekende in de lijst. Star Fox 2 is namelijk nooit uitgebracht vanwege de release van de Nintendo 64 in 1996. We kunnen dan ook nog niets over het spel zeggen en laten ons maar graag verassen in een nieuw futuristisch ruimteavontuur!

13 . Street Fighter 2 Turbo

street fighter 2 turbo snes mini

De eerste Street Fighter 2 voor de Super Nintendo wordt nog altijd gezien als een van de beste vechtspellen ooit en is bepalend geweest voor de ontwikkeling van het genre. Enige kritiek was dat de snelheid soms te traag was en het aantal speelbare karakters beperkt.

Dit is wat de opvolger Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting zo goed maakt. De snelheid is verhoogd en de eindbazen uit het origineel zijn nu ook speelbaar. Daag je vrienden uit en knokken maar!

14. Super Castlevania 4

super castlevania 4 snes miniWederom een side scrolling platform game van zeer hoog niveau. In tegenstelling tot de veelal blije platformers is de stijl van Super Castlevania 4 juist erg donker en spooky. Zo moet je je als hoofdrolspeler met een dodelijke zweep ontdoen van talloze duistere vijanden als skeletten, slangen en andere monsters.

Houd rekening met een zeer hoge moeilijkheidsgraad en dit maakt het meteen een van de meest uitdagende SNES Mini games die er op de console staat.

15. Super Ghouls ’n Ghosts

super ghouls n ghosts snes miniSuper Ghouls ’n Ghosts is een side scrolling platform spel in een duistere stijl. Het is het derde spel in de Ghosts ’n Goblins serie en het eerste voor de Super Nintendo. Als ridder moet je de prinses redden uit handen van diverse demonen en monsters en dit doe je door je armor en wapens constant te upgraden met behulp van de schatkisten die zijn te vinden gedurende de diverse levels.

Het spel staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad dus kijk niet op van regelmatige frustratie en moedeloosheid tijdens het spelen.

16. Super Mario Kart

super mario kart snes miniWie kent deze funny kartracer pur sang niet? Het origineel waar het ooit mee begon en wat uiteindelijk heeft geleid tot de laatst gereleasete Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch. Race met vrienden op een van de uitdagende circuits of ga voor pure fun in de battle mode. Deze racegame van Nintendo zorgt ongetwijfeld weer voor een smile van oor tot oor!

17. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

super mario rpg snes miniEen game die nooit in Europa is uitgebracht maar toch gezien wordt als een zeer goede RPG voor de Super Nintendo. Ondanks dat het de eerste RPG is met Mario in de hoofdrol heeft Nintendo er een meesterwerk van weten te maken. We zijn dan ook enorm benieuwd hoe het uitpakt met de release van de Super Nintendo Mini!

18. Super Mario World

super mario world snes miniEen van de meest verkochte Super Nintendo spellen en voor veel gamers het eerste spel waarmee ze kennis maakten met de Super Power van de Super Nintendo. Waar Super Mario Bros 1 t/m 3 qua verhaal niet veel verschilden maakte de diversiteit, het level design en de uitstekende soundtrack van Super Mario World het een spel van totaal andere orde.

Met Super Mario World op de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo waan je je wederom in Mushroom kingdom en zorg je ervoor dat na vele uren speelplezier Princess Peach uit handen van Bowser wordt bevrijd!

19. Super Metroid

super metroid snes miniSuper Metroid is een klassieke 2D side scrolling platform game met in de hoofdrol Samus Aran die zich afspeelt in de futuristische toekomst. Het spel werd uitgebracht in 1994 en combineert elementen als actie, puzzles en inzicht op een perfecte manier in één game. Met goede graphics en een aansluitende soundtrack wordt Super Metroid door veel game fanaten gezien als een van de beste games die ooit voor de Super Nintendo zijn uitgebracht.

20. Super Punch-Out

super punch out snes miniLeuke en uitdagende boksgame van Nintendo en opvolger van Punch-out voor de NES. Je speelt als Little Mac en moet het gedurende de verschillende gevechten opnemen tegen steeds moeilijkere tegenstanders.

Belangrijk is om de wisselende aanvalsstijl en moves van je tegenstander goed te observeren anders is het door een rechtse directe binnen no-time game over.

21. Yoshi’s Island: Super Mario World 2

yoshis island super mario world 2 snes miniSuper Mario World 2: Yoshi’s Island is de opvolger van de originele Super Mario World. Grappig detail is dat Yoshi’s Island chronologisch voorloopt ten opzichte van Super Mario World 1. Je krijgt dan ook te maken met een baby Mario die jij als Yoshi zijnde veilig door de verschillende platform levels moet zien te krijgen.

De game wordt geroemd om zijn mooie cartoon achtige graphics en de humoristische elementen. Wat ons betreft is dit na Super Mario World 1 en de Donkey Kong Country reeks het beste platform spel voor de Super Nintendo en dan ook geheel terecht dat de game op de Super Nintendo Mini staat!

Verzeker jezelf van de beste old skool Super Nintendo spellen met een SNES Mini

Wil jij een SNES Mini kopen? Let dan op het volgende: om er zeker van te zijn dat ook jij kan genieten van uren aan retro gaming is het slim om een SNES Mini pre order te plaatsen of een SNES Mini te kopen zodra je ziet dat ze ergens beschikbaar zijn.

In onderstaand overzicht vind je alle winkels waar de SNES Classic Mini is te bestellen:

Bestel jouw SNES Mini bij een van onderstaande winkels
Nedgame

Bestellen!

Bol.com

Pre order!

Intertoys

Pre order!

Bart Smit

Pre order!

Coolblue

Pre order!

Coolshop

Pre order!

Mediamarkt

Niet beschikbaar!

Wanneer de SNES mini ergens verkrijgbaar is vind je in dit overzicht de winkels waar je voor de beste SNES Mini prijs jouw exemplaar kan bestellen!